Wie wij zijn

Info over het Fanproject
Er was al lang behoefte aan binnen de fanatieke supportersschare van Roda JC en in augustus van 1998 was het dan eindelijk zover, het Fanproject Kerkrade 1998 werd officieel opgericht als alternatieve Roda JC supportersvereniging door supporters van de North-Side Kaalheide, destijds het kloppend hart van het oude Roda JC stadion, thuisbasis van de harde kern.Fanproject '98: Born and raised on the stands of Kaalhei!

Inmiddels is het Fanproject al ruim 19 jaar een toonaangevende erkende Roda JC supportersvereniging die vele hoogte- en dieptepunten kende in zijn bestaan en die anno 2017 op allerlei fronten actief is en ruim 300 leden heeft.Doelstellingen Fanproject
  • Het organiseren van activiteiten voor Roda supporters. Zo organiseerde het Fanproject in mei 2005 voor het eerst een internationaal supportersvoetbaltoernooi op Kaalheide, dat tot op heden een vervolg kreeg
  • Het verbeteren van de sfeer in het stadion; het was het Fanproject die als eerste een grootschalige (Forza Roda) choreografie organiseerde in het Parkstad Limburg Stadion op de Zuidtribune en ook daarna zijn er nog diverse acties geweest met balonnen, confetti, vuurwerk etc. Zo werd het 10-jarig bestaan van het Fanproject gevierd met groot bengaals vuurwerk voor de Westtribune. Het Fanproject is tegenwoordig een van de kartrekkers van het samenwerkingsverband Nui Offensief.
  • Het organiseren van gezellige busreizen naar alle uitwedstrijden van Roda J.C.
  • De fanatieke Roda supporters een stem geven in het supportersbeleid van Roda J.C. Het Fanproject neemt deel aan het veiligheidsoverleg, sfeeroverleg en aan het overleg met de directie van Roda JC Inspraak in verdere ontwikkeling van faciliteiten voor Roda supporters; het Fanproject was in het verleden o.a. betrokken bij de aanpassingen van de omloop en het inrichten van het Roda museum in het hoofdgebouw en de realisatie van de Kickoff.
Deel dit bericht:
Volgende wedstrijden
  • Roda JC - Almere City 09-08
Sponsoren