Focus

Geplaatst op: 16-06-2015
Deel dit bericht:
Vroeger was alles beter.. Er is de afgelopen jaren verschrikkelijk veel gebeurd binnen Roda JC. Het voegt weinig toe om hier uiteen te zetten wat allemaal precies, even aangenomen dat we van alle gebeurtenissen op de hoogte zijn (hetgeen niet zo zal zijn). Eén ding weten we in elk geval zeker: het verval van de club zette niet pas in gedurende de laatste 2, 3 jaar.
Marcel van den Bunder heeft rokende puinhopen nagelaten en heeft met zekerheid niet gehandeld in het belang van Roda JC.

Het is echter een misverstand dat vóór Marcel van den Bunder alles crescendo ging binnen Roda JC. Die indruk wordt nu wel gewekt door voormalig adjunct-directrice (annex secretaresse) Jacinta Gelissen. Zij benadert
op dit moment iedereen die  het maar horen wil met verhalen over ‘familieclub‘, ‘koempelmentaliteit‘ en nog meer van dat soort open deuren. Als supportersvereniging sinds 1998 herkennen wij dit beeld in elk geval geenszins.
Wellicht dat het voor spelers beter geregeld was, waardoor zij nog graag bij de club komen.

Maar zou dat niet ook te maken hebben met het feit dat de spelers destijds aanmerkelijk beter presteerden, en dus beter in hun vel zaten? Financieel ging het ook niet veel beter dan nu. Jaarlijks waren er grote tekorten die we telkens weer wisten weg te werken door op de valreep weer een speler te verkopen (in de tijd dat er nog absurde bedragen betaald werden voor middelmatige spelers). Toen dat niet meer lukte was dat ook snel afgelopen en kwam het financiële wanbeleid aan het licht en was er ineens weer een fusie nodig..

En dat het voor medewerkers destijds alle dagen feest was geloven we best. Wij hadden namelijk niet echt de indruk dat er in die tijd (laten we zeggen sinds begin deze eeuw) kei- en keihard gewerkt werd. Voor de
supporters werd er in elk geval bitter weinig gedaan. Hoezo familieclub? Van den Bunder heeft van die onvrede slim gebruik gemaakt toen hij sprak over ‘professionalisering‘, dat is een ding dat zeker is.
In hoeverre de huidige directeur, Wim Collard, goed werk verricht voor de club is moeilijk vast te stellen. Hij heeft de schijn tegen, maar werkt in een ongelofelijk moeilijke situatie.

We blijven als Fanproject ‘98 onveranderd kritisch, maar realiseren ons tegelijkertijd dat het op dit moment bestuurlijke onrust wel eens funest zou kunnen zijn voor de minimale kans die we hebben om te promoveren. Wat ons betreft moeten per direct alle neuzen dezelfde kant op. We zullen het moeten doen met de mensen die er nu zijn. Zij moeten alle ruimte krijgen die nodig is om te werken aan dat ene doel. Afrekenen kan erna altijd nog..
Reactie plaatsen
Naam: *
Er zijn nog geen reacties geplaatst
Deel dit bericht:
Volgende wedstrijden
  • Roda JC - Almere City 09-08
Sponsoren